Om Løbeklubben

Seks fodboldspillere begyndte i 1987, at vedligeholde den gode fysiske form man havde opnået gennem sommerens megen fodboldtræning og kampe, ved at løbe tre gange ugentligt, hele vinteren igennem. Medlemsskaren er gennem årene udvidet, og er nu på omkring 80 løbere, inklusive børn og hunde.

Klubben er en åben klub, hvor mange forskellige løbestile og aldersklasser mødes, men fælles for de allerfleste er også indstillingen til det sociale samvær som en gevinst. Dette vises især ved klubbens sildespisning før jul, julefrokost i januar og klubbens generalforsamling i april.

Kontingentet er 20 kr for et år..

Derudover en mulig indkomstforening i form af en bødekasse, kommer man for sent fremmøde = 5 kr.

Klubben havde i mange år ingen nedskrevne regler og det uforpligtende var i højsædet. Først de senere år  helt nøjagtigt i 1999 blev den første kvinde medlem af klubben. Pt er der 25 kvindelige medlemmer.

Kvinderne er nu også ved at overtage de fleste organisatoriske udvalg. Vi er nu blevet mere officielle, med dertilhørende formand, (Anne Østergaard), næstformand, kasserer, festudvalg og såmænd også en spin doktor, som sidder med den reelle magt. Og hvis han kommer til kort, snakker han bare med bødekassen og så er nye regler vedtaget. Sådan er livet så dejlig enkel.

Løbeklubben har deltaget i mange løb rundt omkring. Den første halvmaraton blev løbet, da den ny Storebæltsbro skulle indvies. Løbeklubben har også løbet over Øresundsbroen, og da den ny motorvej fra Sønderborg til Kliplev blev indviet. vi var 50 løbere fra klubben med til at markere denne dag.

Klubbens medlemmer løber mandag, onsdag og fredag. Alle dage kl. 17.00, dersom man nøjes med 5  km turen. Hvis ruten på 7 km skal løbes er starttiden 16.45 og på 10 km ruten starter 16.30

Sæsonen starter den første mandag i oktober, dersom den ikke falder i en weekend, og fortsætter til generalforsamlingen i april måned. I sommerperioden noteres løbetider ikke, men der løbes mindst lige så mange km.